De beste video sites op het net.   December 3rd, 2007

Iederéén zal wel al eens een filmpje op Youtube bekeken hebben. Maar velen weten niet dat er een hoop alternatieven bestaan. Google heeft natuurlijk zijn eigen video site. Zelfs na de overname van Youtube blijft die onafhankelijk bestaan. Yahoo kon natuurlijk niet onderdoen dus hebben zij er ook maar één opgezet. Een echte youtube cloon is Blinkx, deze site heeft wel enkele handige functies. Zo kan je op basis van je eigen zoektermen een channel opzetten. Op die manier krijg je iedere dag filmpjes voorgeschoteld naar jouw interesses. Dan hebben we nog iFilm, deze lijkt op youtube maar je krijgt wel regelmatig een reclamefilmje voor de gekozen clip te zien. Voor de mensen die poen willen verdienen met hun filmpjes is er Revver en Metacafe deze sites onderbreken de filmpjes voor reclame zoals op de echte tv. Een deel van de reclameopbrengsten gaat naar de mensen die de filmpjes uploaden. Hoe meer mensen je videos bekijken hoe meer poen je kan pakken. Dan zijn er nog 2 projecten die pogen een echte tegenhanger te zijn van kabeltelevisie, het alom bekende Joost en de nieuwkomer Miro. Om Miro en Joost te kunnen gebruiken moet je wel een programma op je pc installeren. Miro is een open source platform waar nu al heel wat high defenition content op te bekijken valt. Deze laatste is dan ook mijn favoriet aangezien die ook op linux draait. Joost is voorlopig enkel voor Windows en Mac. Veel kijkgenot 🙂

Tags:
This entry was posted on Monday, December 3rd, 2007 at 22:35 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses

January 14th, 2008 at 15:11
SimonStokViSsz Says:

Er zijn een hoop alternatieven op de markt voor video’s sommige beperken zicht tot bepaalde niche, sommige niet.

http://www.whoozz.com/video is een sterk groeiende video site in NL en BE

January 21st, 2008 at 12:55
Zzzteve Says:

Jazekers Simon! Whoozz.com is sterk aan het groeien!

Leave a Reply