Schrijnende toestanden in Bulgaarse opvangtehuizen.   January 18th, 2008

BBC medewerkster Kate Blewett heeft een tijdje geleden een reportage gemaakt in opvangtehuizen voor mentaal gehandicapte kinderen in Bulgarije. De reportage toont extreem schrijnende toestanden in een opvangtehuis in het binnenland van Bulgarije. De reportage lijkt sterk op de beelden die we in de jaren tachtig te zien kregen uit RomeniĆ«. Hoe zo’n toestanden in een land die sinds kort bij de Europese Unie behoort nog mogelijk zijn… Bulgarije heeft dan nog het hoogste percentage van mentaal gehandicapte kinderen in Europa. Blijkbaar is er niemand die om het lot van deze kinderen bekommerd is. Ouders droppen kinderen die blind of doof zijn in een opvangtehuis en zien er nooit meer naar om. Ik vrees dat ze daar een hele maatschappij gaan mogen heropvoeden. Ter zake heeft de reportage uitgezonden en je kan ze hier herbekijken, duurt zo’n 54 minuten.

Tags:
This entry was posted on Friday, January 18th, 2008 at 22:17 and is filed under Not so cool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply