Gevaarlijke cult site: Scientology …   January 31st, 2008

De Scientology site is “gegooglebombed”. Een googlebom is een manier om een website voor een bepaalde zoekterm op nummer 1 te plaatsen in google. Als er duizenden mensen een tekstlink met als naam de zoekterm naar een website plaatsen denkt google dat deze site voor deze zoekterm de beste site is en plaatst deze vanboven in de zoekresultaten. Een internet groep “Anonymous” riep iederéén op om een link naar de Scientology site te plaatsen met als anchor tekst dangerous cult. Door agressieve webmarketing is het in niet minder dan 1 week gelukt om de Scientology site door google als dangerous cult te bestempelen.

Eerder werden gelijkaardige taktieken gebruikt om voor de zoekterm George Bush, de wikipedia pagina van failure als eerste te ranken.

De internetgroep Anonymous heeft het dus niet zo begrepen op de Scientology kerk. Onderstaande video werd door hun online gezet op Youtube.

Tags:
This entry was posted on Thursday, January 31st, 2008 at 23:31 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply