Smogalarm, niet voor West Vlaanderen?   February 18th, 2008

Sinds deze ochtend is het smogalarm van kracht, door het windstille weer zijn de fijne stof concentraties weer de pan aan het uitswingen. Om nog ergere luchtverontreiniging te voorkomen moeten we met z’n allen dus 90km/h rijden op de autosnelwegen. Dit wordt ons toch verteld op de radio en tv nieuwsuitzendingen. Langs de grootste autosnelwegen zijn dan ook speciale borden aangebracht om iederéén eraan te herinneren. Nu rijd ik vandaag op 3 autosnelwegen in West Vlaanderen en nergens heb ik ook maar 1 verkeersbord gezien met de snelheidslimiet van 90km/h. Zowat alle bestuurders reden dan ook de toegelaten 120km/h. Nu is dit toch wel vreemd, volgens de site van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu heeft Roeselare haven zowat de slechtste luchtkwaliteit van Vlaanderen. En niet zo heel ver daar vandaan loopt de E403 autosnelweg. De Roeselaarse burgemeester denkt er het zijne van, volgens hem staat die meetsonde slecht opgestelt waardoor die geen betrouwbare waarde zou meten. In de Walen is het natuurlijk nog erger, daar is ook een smogalarm van kracht maar staan nergens borden dus iederéén rijdt er zoals anders. Typisch België?

This entry was posted on Monday, February 18th, 2008 at 22:53 and is filed under Not so cool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply