Rambo 4, inspiratie voor onderdrukte bevolking van Myanmar?   February 20th, 2008

Rambo 5Sinds begin deze maand is Rambo terug in de bioscoop, het vierde deel in deze reeks. De film wordt niet bepaald overladen met goeie kritieken. Misschien omdat Sylvester Stalone deze keer zelf het heft in handen genomen heeft. Hij regisseerde en produceerde deze film namelijk zelf. Natuurlijk speelt hij ook de hoofdrol. Rambo 4 speelt zich af in Birma dat tegenwoordig Myanmar heet, daar gaat Rambo enkele Christelijke missionarissen te hulp schieten, letterlijk en figuurlijk dan. In echte Rambo traditie wordt er dan ook lustig op losgeknald, Rambo laat het Birmaanse leger eens zien waartoe een gepensioneerde Vietnam veteraan in staat is. De autoritaire regering van Myanmar is natuurlijk niet opgezet met deze film, en heeft die dan ook verboden. De lokale bevolking kan enkel dromen van een afloop zoals in de film, zij moeten het brutale regime elke dag nog ondergaan. Bij een rondvraag in de hoofdstad van Myanmar bleek de strijdkreet van Rambo: ‘Live for nothing, die for something’ serieus aan te slaan. Ik hoop maar dat ze niet op dezelfde manier hun land gaan proberen te bevrijden. Men heeft de film in de Verenigde Staten ook laten zien aan 600 Birmaanse vluchtelingen, die vonden het fantastisch om te zien hoe Rambo het Birmaanse leger in de pan hakte. Zo heeft Rambo toch enkele nieuwe fans.

Tags: ,
This entry was posted on Wednesday, February 20th, 2008 at 22:16 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply