Stage6 houdt er mee op.   February 26th, 2008

Mijn favoriete videosite Stage6 houdt er mee op te bestaan. Stage6 is niet zomaar een videosite, het is zowat de enige site waar je videofilmpjes in DivX formaat vindt. Meeste videosites zoals Youtube gebruiken een andere op Flash gebaseerde technologie. De mensen achter de schermen bij Stage6 zijn de ontwikkelaars van de DivX technologie. DivX biedt een veel betere kwaliteit, maar heeft daardoor ook meer bandbreedte nodig. Dit is dan ook één van de redenen om de site op te doeken, Stage6 heeft de laatste maanden serieus aan populariteit gewonnen. Zo is de site waarschijnlijk het slachtoffer van z’n eigen succes geworden. De enorme bandbreedte die nodig is om de site draaiende te houden moet een fortuin kosten. Blijkbaar zijn de advertentieinkomsten niet hoog genoeg om deze te dekken. Spijtige zaak aangezien op Stage6 behoorlijk wat leuke videos te vinden zijn in behoorlijke kwaliteit. Stage6 heeft ook altijd de mogelijkheid aangeboden om de videos te downloaden. De site blijft nog online tot 28 februari om er dan voorgoed mee op te houden. Mijn internet provider zal tevreden zijn, mijn maandelijkse bandbreedte zal zo wel wat zakken.

Tags:
This entry was posted on Tuesday, February 26th, 2008 at 22:42 and is filed under Not so cool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply