Sneller surfen met Firefox.   March 10th, 2008

Mijn favoriete browser is Mozilla Firefox, voor de mensen die er nog nooit van gehoord hebben (shame on you), dit is een alternatieve gratis browser. Ja, het is mogelijk om op het internet te surfen zonder Microsoft Internet Explorer. Indien je Mozilla nog niet geprobeerd hebt raad ik je aan dit zo snel mogelijk te doen. Je kan Mozilla Firefox hier downloaden. Mozilla heeft zo z’n voordelen, Firefox bezit een ingebouwde spellingcontrole en heeft een hele reeks anti spyware/fishing functies. Wat het een zeer veilige brower maakt.
Nu blijken de standaard instellingen van Firefox geoptimaliseerd te zijn voor een inbelverbinding. Nogal raar aangezien tegenwoordig bijna iederéén wel een breedbandverbinding gebruikt. Volgende instellingen helpen je sneller te surfen met Mozilla Firefox:
1) Typ about:config in de adres balk en druk op enter. Nu krijg je een hele waslijst parameters te zien.
2) Bovenaan zie je een veld filter, copy en paste daar: network.http.pipelining en verander de waarde naar true
3) Copy en paste network.http.proxy.pipelining in de filter en deze ook op true
4) Copy en paste network.http.pipelining.maxrequests in de filter en zet deze op 25, dit zorgt er voor dat bij het inladen van een webpagina Firefox tot 25 requests tegelijk kan maken, dit zorgt voor een behoorlijke snelheidswinst.
5) Klik ergens op de pagina met de rechter muisknop en selecteer New -> Integer
6) Geef deze de naam nglayout.initialpaint.delay en zet de waarde op 0
En nu kun je een stuk sneller surfen 🙂

Tags:
This entry was posted on Monday, March 10th, 2008 at 22:01 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply