Hoe gaat het nog met Flocke de ijsbeer?   March 12th, 2008

ijsbeer Flocke

Eind vorig jaar gebeurde er iets vreemds in de zoo van Nürnberg, een ijsbeermoeder had haar 2 jongen opgegeten. Dit is eigenlijk niet zo uitzonderlijk bij ijsberen. Toen een tweede moeder ijsbeer die ook een jong had zich vreemd begon te gedragen was er heel wat commotie over wat er nu juist moest gebeuren. Uiteindelijk besliste de directie van de zoo om in te grijpen en het jong van bij de moeder weg te halen. Deze beslissing kreeg nogal wat media aandacht en de stad Nürnberg veranderde in het mekka der ijsberen. Overal in de stad vind je verwijzingen naar Flocke en worden er gadgets van ijsberen verkocht. Flocke stelt het ondertussen behoorlijk goed, de eerste 3 maanden van een ijsbeer die in gevangenschap geboren wordt zijn niet zonder risico. De directie van de zoo heeft laten weten dat waarschijnlijk vanaf april Flocke aan het grote publiek zal getoond worden. Ze zijn zelfs al bezig de zoo aan het aanpassen om een stormloop van bezoekers aan te kunnen. Ondertussen kun je op de website van de zoo het leven van Flocke volgen.

Tags:
This entry was posted on Wednesday, March 12th, 2008 at 23:43 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply