Van winteruur naar zomeruur.   March 30th, 2008

Deze nacht was het terug zover. We mochten een uur minder slapen om over te schakelen naar het zomeruur. Wist je dat ze in Nederland spreken over zomertijd en wintertijd, winteruur en zomeruur kennen ze daar blijkbaar niet. Zomer/winteruur werd voor het eerst toegepast tijdens de eerste wereldoorlog door de Duitsers. Tegenwoordig doet zowat de hele wereld mee, voor landen die dicht bij de evenaar liggen heeft dit natuurlijk geen zin. Zo doen Thailand, Hawa├» en het Noordelijke deel van Australi├ź er niet aan mee. Voor mijn part mogen ze het gerust afschaffen, ik zie er meer nadelen dan voordelen in.

This entry was posted on Sunday, March 30th, 2008 at 21:38 and is filed under Not so cool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply