Belgische videosites.   April 7th, 2008

Tegenwoordig zijn er zoveel video sites op het internet dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Maar er is een tijd van komen en gaan. Zie maar naar wat er met Stage6 gebeurd is. Nu hebben we ook 2 Belgische video sites, GarageTV die eigendom van Telenet is en sinds begin dit jaar Myvideo. Myvideo is een project van de Duitse ProSiebenSat.1 mediagroep. Zo bestaat er ook een Duitse en Nederlandse versie van Myvideo. ProSiebenSat.1 is ook de eigenaar van VT4 en VijfTV, het hoeft je dan ook niet te verwonderen dat je reclame voor hun videosite op deze zenders voorgeschoteld krijgt. In vergelijking met GarageTV is MyVideo blijkbaar niet aangeslaan bij het Belgische publiek. Op deze grafiek zie je een overzicht van het geschatte aantal bezoekers van de laatste 3 maanden. Bij Myvideo hebben ze nog veel werk aan de winkel als ze GarageTV willen bijbenen. GarageTV is natuurlijk zwaar gepromoot via de portalsites van Telenet zoals Zita en via de Telenet mailinglists. Google heeft ook een ranking systeem voor websites, namelijk pagerank. Dit is een schaal van 1 tot en met 10. Hoe hoger, hoe belangrijker Google je website vindt. GarageTV krijgt een 5, Myvideo een schamele 1. Het hoeft je dan ook niet te verwonderen dat er op GarageTV veel fimpjes te vinden zijn. Google heeft zo’n 87900 pagina’s ge├»ndexeerd van GarageTV, zo’n 16300 voor Myvideo…

Tags:
This entry was posted on Monday, April 7th, 2008 at 21:55 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply