Censuur in Temse.   April 9th, 2008

In het journaal deze avond zag ik het bericht over de CD&V burgemeester van Temse die zich even te goed doet aan een mooi staaltje censuur. Burgemeester Luc De Ryck vindt het nodig om de nieuwe voorstelling van Vitalski en de film Ex-drummer te verbannen in het plaatselijke jeugdhuis. Beide voorstellingen werden geannuleerd na een beslissing door het schepen college. In het nieuws verklaart meneer de burgemeester dat de jeugd betere kwaliteit verdient dan een film over geweld, verkrachtingen en andere brutaliteiten. Heeft de jeugd dan het recht niet om daar zelf over te oordelen? De voorstelling van Vitalski’s nieuwe show “Mijn leven met Leterme” werd officieel geannuleerd voor financiële redenen. Vitalski zelf heeft een vermoeden dat het om politieke censuur gaat. Terwijl nog geen mens de show gezien heeft. De poster van de voorstelling toont Leterme die Joëlle ‘non’ Milquet innig omhelst. Vinden ze dat bij de CD&V dan zo provocerend? Ook dacht ik dat er in België zoiets bestond als artistieke vrijheid en recht van vrijemeenheidsuiting. Ik vraag me af waar dit zal eindigen. Meneer de burgemeester en z’n schepencollege hebben waarschijnlijk wat teveel naar de Chinese politiek gekeken die de laatste tijd nogal veel aanwezig was in de media. En vinden ze het normaal om alles wat niet past in hun enge conservatieve denkwereld te censureren.

BTW Free Tibet 🙂

Tags:
This entry was posted on Wednesday, April 9th, 2008 at 20:12 and is filed under Not so cool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response

April 9th, 2008 at 21:03
marc deloitte Says:

het is een oud zeer met al die vastgeroeste monarchen in het waasland.
Denert, Willockx en de Rijck klampen zich vast aan hun stoeltje en dulden geen andere meningen. maar tegelijkertijd prostitueren ze zich aan iedereen die maar een stem kan leveren om ze nog voor 6 jaar langer te verkiezen. eruit met die schijnheiligaards…

Leave a Reply