High definition video site.   May 31st, 2008

Na het verdwijnen van Stage 6 vonden velen geen alternatief waar je videos kunt bekijken in hoge kwaliteit. Stage 6 was een uniek concept, je kon er videos bekijken en downloaden in divx formaat. Ondertussen heeft de tot voor kort onbekende videosite Vimeo enorm aan populariteit gewonnen. Deze site die zich meer richt tot een artistiek publiek biedt videos aan in 720p high definition kwaliteit. Sommige videos kun je ook downloaden, de persoon die de videos upload kan dit zelf bepalen. Vimeo biedt ook videos in lagere kwaliteit aan, maar nog steeds een stuk beter dan de andere videos sites. Vimeo is wel een pak strenger dan Youtube, het is enkel toegelaten om zelfgemaakte videos te uploaden. Dus je gaat er geen illegale tv afleveringen of films vinden.
Voorbeeld van een Vimeo filmpje, Hanoi by night:


Klik hier om de HD versie te bekijken.

Tags: ,
This entry was posted on Saturday, May 31st, 2008 at 17:54 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply