Nieuwe versie van Firefox op komst.   June 7th, 2008

Firefox RC2 is gisteren uitgebracht, de RC staat voor release candidate. We zullen dan ook niet lang meer moeten wachten op de definitieve nieuwe versie van Firefox, we zitten al aan 3. Microsoft zit natuurlijk ook niet stil, versie 8 van Internet Explorer staat ook in de steigers. Het zou me niet verwonderen dat het niet lang meer zal duren voor die op te downloaden valt. Firefox wint met de dag meer gebruikers. Dit heeft zo z’n redenen. Firefox is snel, gebruiksvriendelijk en het is natuurlijk gratis. Het grote voordeel van Firefox zijn de plugins. Door de open architectuur van Firefox is het mogelijk om zelf plugins te maken. Zie maar eens rond op de Firefox plugin site, je vindt er werkelijk duizenden plugins. De ene al handiger en bruikbaarder dan de andere, er zitten nogal wat rare dingen tussen. Voor mensen die actief zijn op sociale media sites bestaan er een hoop plugins om sites zoals myspace, facebook, digg te integreren in je browser. Enkele plugins die ik best handig vind:
BugMeNot: deze plugin laat je inloggen op sites waar je normaal gezien een paswoord voor nodig hebt.
DownloadThemAll: zoals de naam al zegt, zoekt alle files op een pagina en download die, zeer handig als je een hoop pdf’s van een site moet downloaden. Is mij al goed van pas gekomen.
Greasmonkey: Voor de wat meer ervaren gebruiker, laat je toe om je hele browser te customizen, en een hoop extensions.
En voor ik het vergeet en bestaat ook een portable versie van Firefox voor je pda of smartphone. Veel surf plezier 🙂

Tags:
This entry was posted on Saturday, June 7th, 2008 at 01:18 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply