Grootste aquarium ter wereld   November 2nd, 2008

Aquadom - grootste aquaruim ter wereld

De Aquadom is de grootste glas cilinder ter wereld, het aquaruim bevindt zich in de lobby van het SAS Radisson hotel in hartje Berlijn. Het aquaruim is maar liefst 25 meter hoog en heeft een diameter van meer dan 11 meter. Er zit 900000 liter water in en er zwemmen 2600 vissen van 56 verschillende soorten in rond. Gasten van het hotel kunnen de lift nemen die door het aquaruim naar boven gaat om een betere kijk te nemen. Er zijn 2 fulltime duikers in dienst om de nodige onderhoudswerken uit te voeren. Het aqauruim werd voor het eerst aan het publiek getoond in december 2003. Totale kostprijs was zo’n 12,8 miljoen €.

Tags: ,
This entry was posted on Sunday, November 2nd, 2008 at 20:07 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response

February 7th, 2009 at 16:56
Janjoker Says:

waar is dat?

Leave a Reply