WPA wifi beveiliging gekraakt   November 7th, 2008

Om een wifi netwerk te beveiligen zijn er verschillende opties. Zo kan je kiezen tussen WEP, WPA en WPA2. Mensen met een oudere wireless router hebben soms enkel de keuze tussen de eerste 2. WEP is een makkelijk te kraken beveiliging en wordt daardoor dan ook sterk afgeraden. WPA was tot nu niet te kraken, en zowat de meest gebruikte beveiliging voor een simpel draadloos netwerk in huis. Maar sinds kort is het 2 wetenschappers gelukt om ook WPA te kraken, Erik Tews en Martin Beck lukt het tegenwoordig om in minder dan 15 minuten een WPA beveiliging te kraken. Voorlopig lukt het hen wel niet om de data te lezen tussen de router en de pc’s, maar lang zal het waarschijnlijk niet duren voor iemand ook daar in slaagt. Iedereen wordt dus aangeraden om de beveiligingssettings van je wireless routers en andere toestellen grondig na te zien en voor de WPA2 beveiliing te kiezen. Indien je niet die mogelijkheid hebt kan je ook eens zien op de website van de fabrikant van je router of er geen firmware upgrades beschikbaar zijn. Anders is het misschien tijd om een nieuwe router aan te schaffen…

Tags: , ,
This entry was posted on Friday, November 7th, 2008 at 20:39 and is filed under Not so cool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply