Zoeken op het internet is goed voor de hersenen   November 16th, 2008

Onderzoekers van de UCLA universiteit hebben een studie gedaan naar de effecten van zoeken op het internet op de hersenen van oudere mensen. Hun conclusie is dat dingen opzoeken op het internet zorgt voor verhoogde activiteit van de hersencellen in het centrum van de hersenen. Dit zou de hersenen trainen om beslissingen te maken en complexe vraagstukken op te lossen. De onderzoekers hebben 2 groepen mensen vergeleken, de ene groep las enkel boeken de andere zocht dingen op het internet op. Bij de groep van internet gebruikers bleek een veel groter deel van de hersenen actief te zijn. Meer info hier. Terug een excuus om je overmatig internet gebruik te rechtvaardigen 🙂

Tags:
This entry was posted on Sunday, November 16th, 2008 at 14:08 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply