Grootste cruise schip te water gelaten   November 25th, 2008

Oasis of the seas

De Oasis of the seas, het grootste cruise schip ter wereld is te water gelaten. Het schip heeft z’n droogdok verlaten in Turku, Finland waar het verder zal afgewerkt worden. Het schip is zo’n 40% groter dan de Independence of the seas, dat tot voor kort het grootste cruise schip ter wereld was. Beide schepen zijn eigendom van dezelfde rederij, Royal Carribean. De Oasis of the seas is zo’n 362 meter lang en 73 meter hoog. Het schip heeft 16 dekken, en is daarmee groot genoeg voor 6000 passagiers en 2000 personeelsleden. De passagiers zullen niets te kort komen, het schip is uitgerust met alles wat je maar kan wensen. Wat denk je van een miniatuur golf terrein, basketbal veld, zwembaden en zelfs 2 surf simulatoren. Er is ook een amfitheater met 750 zitplaatsen waar je kan gaan kijken naar acrobaten, synchroon zwemmen, water ballet en professioneel kunstduiken. En er zijn voorzieningen om dagelijks 50 ton ijsblokken te maken om de passagiers koel te houden. Volgende december zou het schip klaar moeten zijn voor z’n eerste reis naar Fort Lauderdale in Florida.

Tags: ,
This entry was posted on Tuesday, November 25th, 2008 at 19:50 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply