Microsoft lanceert eerste applicatie voor Iphone   December 15th, 2008

Microsoft programma voor Iphone Microsoft heeft zaterdag een programma voor de Iphone gelanceerd. Seadragon is een image browser voor de Apple Iphone. Het is eigenlijk gebaseerd op Fotosynth van Microsoft Live labs, een programma ontwikkelt om verschillende bestanden aan elkaar te zetten om zo grote panoramo foto’s te bekomen. Met Seadragon krijg je toegang tot een grote online bibliotheek van zulke foto’s. De toegang tot die foto’s gebeurt wireless, maar dat zal waarschijnlijk wel een aardige duit aan data kosten. Je kan er ook een hoop satelliet foto’s mee bekijken en inzoomen tot op straatniveau wat het een google earth cloon maakt. De reden dat je geen gelijkaardige software op een pda/smartphone met windows mobile vindt is simpel die zijn te traag. Windows Mobile toestellen hebben misschien wel een snelle cpu maar voor beeldverwerking is een snelle gpu nodig, en die heeft de Iphone wel. In de nabije toekomst mogen we ook Voice search van Microsoft voor de Iphone verwachten. Voice search is iets waar google al langer mee bezig is. Vraag me wel af wanneer het mogelijk gaat zijn om te kunnen vloeken tegen google.be 🙂

Tags:
This entry was posted on Monday, December 15th, 2008 at 20:46 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply