Versace bouwt eerste gekoelde strand   December 16th, 2008

Gekoeld strand in Dubai Versace, het gerenomeerde Italiaanse kledingmerk gaat het eerste gekoelde strand ter wereld aanleggen. Het strand ligt net naast het nieuwe Palazzo Versace hotel in Dubai. Tijdens de zomer maanden loopt de temperatuur daar op tot 40 graden, 50 graden is geen uitzondering. Onder het strand wordt een buizennetwerk voorzien die de warmte zal absorberen en afvoeren. Door deze koeling zal het mogelijk zijn om over het strand te wandelen zonder je voeten te verbranden. Best een grote hoeveelheid zonnecreme meedoen anders zal er wel wat anders verbranden… Hoeveel energie dit allemaal kost zal de eigenaars en klanten wel worst wezen, ecologisch verantwoord is dit zeker niet. Niet minder dan 60% van Dubai’s elektriciteits verbruik gaat op aan airconditioning. Het eerste Palazzo Versace hotel is al geopend in Australië aan de goud kust. Het hotel in Dubai zal het tweede luxe paradijs van de keten worden. De opening is voorzien voor eind 2009 of begin 2010. Het hoort thuis in het rijtje van superdeluxe hotels in Dubai, zoals het enige zeven sterren hotel ter wereld, Burj Al Arab. Niet alléén Versace heeft zich op de luxe hotel markt gestort, concurrent Armani is ook een luxe hotel aan het neerpoten in Dubai.

Tags: , ,
This entry was posted on Tuesday, December 16th, 2008 at 18:10 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply