Kool reserves veel lager dan verwacht   December 18th, 2008

Volgens nieuwe berekeningen zijn de kool reserves veel lager dan voorgaande berekeningen. Dit gegeven zou verregaande gevolgen hebben op het klimaat op aarde. Kolen zijn namelijk verantwoordelijk voor het grootste deel van de CO2 emissies die zorgen voor klimaatverandering. Volgens wetenschappers zou de aarde goed zijn voor 662 miljard ton kool, da’s een serieuze berg. Volgens oudere berekeningen dacht men nog zo’n 850 miljard ton kolen te kunnen ontginnen, maar die gasten zouden er zwaar naast gezeten hebben. Meeste van die berekeningen dateren nog uit de jaren 70 en zijn nooit geupdate. Ook blijkt dat landen als de VS en Engeland nogal optimistisch waren over hun kool reserves.
Maar blijkbaar is dat allemaal goed nieuws voor moeder aarde. Minder kolen, dus minder kolen om te verbranden met als resultaat minder CO2 in de atmosfeer. Alhoewel ik daar toch twijfels bij heb, gaan we dan niet op een ander manier ons verwarmen die even of nog meer vervuilt? Als we al die kolen gaan verbranden zou dat goed zijn voor een temperatuurstijging van 2 graden over heel de wereld.

Tags: ,
This entry was posted on Thursday, December 18th, 2008 at 20:32 and is filed under Not so cool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply