Man betaalt schuld terug na 39 jaar   December 19th, 2008

Jim Webb, een Engelse man uit Sheffield die net een reis door Europa had gemaakt  stond in 1969 in Oostende op de ferry te wachten. Daar werd hij aangesproken door de Australiër Fenton, de twintiger was ook op reis en wou terug keren naar vrienden in London. Maar hij zat wat krap bij kas en kon zich geen ticket voor de ferry meer veroorloven. Dus sprak hij Jim Webb aan om 5£ te lenen, en beloofde plechtig om het terug te betalen zo snel hij kon. Meneer Webb had sympathie met de man en leende de 5£, en gaf Fenton zijn adres gegevens. Spijtig genoeg liet de Australiër niets meer van zich horen. Maar na 39 jaar vond Jim Webb een envelop in z’n bus met daarin een brief van Fenton en 200£, 5£ voor ieder jaar dat hij heeft moeten wachten. Fenton had enkele maanden geleden het adres van Jim Webb terug gevonden in een stapel oude papieren. Aangezien hij net een reis naar het Verenigd Koninkrijk gepland had besloot hij om Jim Webb op te zoeken om eindelijk z’n schuld af te lossen. Merneer Webb was zeer verrast en vond het zeer spijtig dat hij net niet thuis was toen Fenton op bezoek kwam. Hij hoopt alsnog om Fenton terug te zien.

Belofte maakt schuld…

Tags:
This entry was posted on Friday, December 19th, 2008 at 23:48 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply