Chinezen ook slachtoffer van financiële crisis   December 20th, 2008

Deze week werd er zwaar geprotesteerd in de Dongguan provincie in China. Duizenden fabrieksarbeiders kwamen op straat nadat ze ontslagen waren en al maanden niet meer betaald zijn. Protesteren is nog steeds verboden in China dus werd het leger erop af gestuurd om de betogers op andere ideeën te brengen. Veel jobs mogen dan van Europa en Amerika verhuisd zijn naar China voor de lage lonen, zij zijn ook de eerste die de crisis voelen als er hier minder geconsumeerd wordt. Veel Chinese staalbedrijven liggen stil doordat de vraag naar staal in enkele maanden tijd drastisch verminderd is. China mag dan wel een communistisch land zijn, een sociale zekerheid zoals we dat hier kennen bestaat daar niet. Een werkloosheidsuitkering bestaat daar nog maar een 5 tal jaar, en niet iedereen kan ervan genieten. Veel Chinezen die de laatste jaren hebben kunnen profiteren van de enorme economische groei leren nu de andere kant van de medaille kennen.

Tags: ,
This entry was posted on Saturday, December 20th, 2008 at 23:03 and is filed under Not so cool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply