Eindelijk een vliegende auto die je kan kopen   December 21st, 2008

terrafugia transitionvliegende auto
Het is er eindelijk van gekomen, een Amerikaanse firma heeft een vliegende auto ontwikkeld die je vanaf volgend jaar kan kopen. Als je bij de eerste wil zijn kan je nu al een voorschot betalen, voor 10000$ sta je op de wachtlijst. De Terrafugia Transition kost in totaal 194000$. Een moeilijker te onthouden naam konden ze niet vinden zeker? De vliegende auto heeft een bereik van 740km en haalt een kruissnelheid van 185km/h. Tanken is geen probleem, de vliegende auto heeft een gewone 4 takt motor die op normale benzine rijdt en vliegt. Het ding is zodanig ontworpen dat de vleugels en staart inklappen zodat je er makkelijk op de weg mee kan rijden. Zo neemt de Terrafugia Transition ook niet veel plaats in en past hij in een garage. Natuurlijk heb je zowel een rijbewijs als een vliegbrevet nodig om het ding te besturen op de weg en in de lucht. De eerste Terrafugia Transitions zullen eind 2009 geleverd worden. Voorlopig enkel op de Amerikaanse markt, misschien later ook in Europa? Veel nut zie ik er niet in om zo’n ding in BelgiĆ« te gebruiken. Je hebt nog altijd een luchthaven nodig om te kunnen landen en opstijgen, zoveel zijn er niet in BelgiĆ«. Kan je beter een helikopter aanschaffen.

This entry was posted on Sunday, December 21st, 2008 at 16:51 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply