Internet explorer alternatieven   December 23rd, 2008

Een serieuze bug in Internet Explorer maakt het mogelijk voor criminelen om je pc te kraken. Zo kunnen ze met de hulp van keyloggers paswoorden stelen en andere data die je liever niet aan iedereen bekend maakt copiëren. De fout in Internet Explorer blijkt een behoorlijk probleem te zijn voor Microsoft, één die ze niet zo snel opgelost gaan krijgen. De fout zit ook in iedere versie van Internet Explorer, ook in de allerlaatste versie met alle security patches. Simpelste manier om dit op te lossen is Internet explorer niet meer te gebruiken. Er zijn genoeg alternatieven te vinden, en die zijn zelfs gratis.
Mozilla Firefox, uitgegroeid tot de grootste concurrent van Internet Explorer en ondertussen al aan versie 3. Neemt veel minder geheugen in dan Explorer en is ook een stuk sneller. Het toffe aan Firefox is dat je massa’s extensies kan vinden om de functionaliteit te vergroten. Mijn favoriete extensies zijn Adblock Plus en Greasemonkey. Adblock omdat advertenties me niet interesseren. Met Greasemonkey kun je bepaalde sites aanpassen, sites zoals gmail, ebay, youtube,… Best handig.
Een ander alternatief is het Noorse Opera, bestaat al een hele tijd, zo zitten ze al aan versie 10. Opera heeft een ingebouwde email client, bittorrent client om te downloaden, een IRC client om te chatten en een RSS lezer. Sommigen kennen Opera Mini misschien doordat het op hun smartphone geïnstalleerd is. Wel de grote broer Opera 10 beweert de snelste browser ter wereld te zijn. Zef heb ik jaren Opera gebruikt en ik kan bevestigen dat die zeer snel is.
Derde alternatief is Google Chrome, deze is nog maar sinds september te downloaden. Is gebaseerd op een deel van de source code van Mozilla. Voorlopig is dit nog maar een beta versie, heb ze zelf al grondig uitgestest en werkte toch stabiel en snel.
Keuze genoeg dus om Internet Explorer niet meer te gebruiken…

This entry was posted on Tuesday, December 23rd, 2008 at 20:36 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply