Windenergie opslaan   December 26th, 2008

De zoektocht naar nieuwe middelen om onze honger naar energie te bevredigen gaat verder. Zonnepanelen en windmolens zijn een makkelijke en ecologische manier om elektriciteit op te wekken. Maar hebben ook zo hun nadelen, een windmolen draait maar als er wind is, voor zonnepanelen heb je licht/zon nodig. Naarmate we meer electriciteit opwekken via de zon of wind energie zou dit wel eens een probleem kunnen vormen. Electriciteit opslaan is niet simpel, batterijen zijn duur, belasten het milieu en houden hun lading niet lang vast. Conventionele electriciteitscentrales draaien op gas, gas kun je makkelijk opslaan tot dat je het nodig hebt. Wetenschappers zijn al lang op zoek naar manieren om wind of zonnenergie onder één of andere vorm op te slaan. Zo zijn ze op het idee gekomen om windenergie op te slaan onder de vorm van gecompresseerde lucht. Wind drijft via een windmolen een luchtcompressor aan. Om die gecompresseerde lucht dan op te slaan stellen ze voor om oude ondergrondse mijnen te gebruiken, genoeg mijnen te vinden die niet meer gebruikt worden en waar plaats zat is. De gecompreseerde lucht kan je dan later gebruiken om electriciteit op te wekken. Misschien een idee om onze oude steenkool mijnen nieuw leven in te blazen?

This entry was posted on Friday, December 26th, 2008 at 13:41 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply