Kangoeroes gaan de wereld redden   December 27th, 2008

kangoeroeHet klinkt raar maar de scheten en boeren van vee zorgen wereldwijd voor 18% van alle broeikasgas emissies. Velen denken dat de auto de grote boosdoener is maar runderen zorgen voor meer broeikasgassen. In een land zoals Nieuw Zeeland is de veeteelt goed voor maar liefst 48% van alle broeikasgassen. De vraag is of we nu allemaal vegetariër moeten worden of er nog andere oplossingen bestaan. Dus zijn ze in Nieuw Zeeland op zoek gegaan naar dieren die minder giftige gassen zoals methaan produceren. Zijn ze daar tot de conclusie gekomen dat kangoeroes zeer eco vriendelijk zijn. Wil je dus ecologisch eten, eet een kangoeroe, of wordt vegetariër.
Er wordt al op kangoeroes gejaagd in landen zoals Nieuw Zeeland en Australië, niet enkel om op te eten. Ook voor de kleding industrie, zo gebruikt Adidas kangoeroe huid in verschillende van z’n producten.

This entry was posted on Saturday, December 27th, 2008 at 23:32 and is filed under Not so cool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply