Muziek downloaden legaal maken voor 1€ per jaar   January 21st, 2009

De e-commerce minister van het eilandje Isle of man wil p2p muziek sharing legaal maken. Voor 1 Euro per jaar zou je zoveel muziek als je maar wil mogen downloaden, volledig legaal. De vergoeding zou geïnt worden door de breedband providers. En breedband gebruikers zouden niet verplicht zijn om de luttele Euro te betalen. Ik weet niet of die mens z’n huiswerk gemaakt heeft maar ik denk niet dat de muziekindustrie op zo’n voorstel zit te wachten. Gelijkaardige voorstellen worden momenteel onderzocht in andere landen waaronder ook het Verenigd Koninkrijk. In de UK is de totale muziek industrie goed voor een omzet van meer dan 1 miljard pond. Er zijn 16.5 miljoen breedband gebruikers, dus veel gaat die 1 Euro per gebruiker niet opbrengen. En veel cd’s/mp3’s zullen ze dan wel niet meer verkopen, de grootste muziek “winkel” zal dan zeker bittorrent heten. Volgens de minister moet de muziek industrie z’n winst maar halen in “value added services”. Waat hij daaronder verstaat is niet geweten. Zo’n regeling zal wel nog niet voor morgen zijn, en zeker niet in België vrees ik…

This entry was posted on Wednesday, January 21st, 2009 at 22:01 and is filed under Not so cool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply