Chinese smartphones   March 15th, 2011

GSM’s zijn mijn ding niet, ik kan er echt geen geld aan spenderen. Ik snap niet dat mensen +500€ aan een lulijzer kunnen uitgeven. Maar die flashy touch screen smartphones zien er wel leuk speelgoed uit. Maar ik ga er m’n bankrekening niet voor pijnigen. Dus googlen we maar eens. Blijken die chinezen massa’s Iphone clonen te produceren. Meeste zijn gebaseerd op een goedkope Taiwanese chipset van Mediatek. Welke software er ze op draaien is me een raadsel. Waarschijnlijk hebben die chinezen zelf iets in elkaar geflanst. Ze blijken wel capabel van java progs te runnen. Nu hebben ze ook bepaalde ‘duurdere’ modellen die Android draaien. Da’s al een pak interessanter. Uiteindelijk heb ik voor de Star A5000 gekozen, besteld bij vkamobi.com, één van de zovele webshops die deze phone aanbieden. De specs zien er degelijk uit, met een ingebouwde GPS ontvanger kan dit ook m’n stokoude PDA vervangen. Er zit zelfs een analoge tv tuner in, spijtig dat analoge tv dood is in Europa. Smartphones met een DVB-T tuner heb ik wel gevonden in m’n zoektocht naar de ultieme China El Cheapo smartphone maar die bleken geen Android te draaien. Een mens kan niet alles hebben zeker…

This entry was posted on Tuesday, March 15th, 2011 at 20:43 and is filed under Retecool. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply